I) - Tiedäthän, miten rasittavia ovat eri tavalla ajattelevat ihmiset?

II) - Tiedäthän, miten nolottaa olla erilaisten ihmisten kanssa. Kun kokee nolostumisen tunteen siitä, miten mustavalkoisia omat ennakkoluulot ovatkaan olleet. Kun tyyppi, johon tutustut osoittautuukin todella mahtavaksi - toisin kuin alunperin oletit. Tiedäthän sen pienen häpeän iskun omassatunnossasi?


Erilaisuus pelottaa, väsyttää ja inhottaa, ärsyttää, suututtaa ja turhauttaa. Syynä on ihmisten pienen pieni kupla, jossa kukin elää arkeaan. Tämä pieni arkirutiineista ja lähimmäisistä ihmisistämme koostuva kupla pitää elämän kasassa, ja suojaa meitä. Samalla se kuitenkin toimii silmälappujen tavoin - siedämme vain meidän näköisiä asioita ympärillämme, jolloin suljemme paljon erilaisia asioita pois näkökentästämme.

vammainen, päihteiden suurkäyttäjä, sukupuolen vaihtaja, maahanmuuttaja, homoseksuaali, invalidi

Saatoit hieman hätkähtää, ja tuumia, ettei sinun tarvitse nyt sentään ihan kaikkea sietää. Olethan sentään muita ripauksen parempi...

Erilaisen ihmisen kanssa viihtyminen riippuu suurelta osin itsestäsi. Jokainen kohtaamasi ihminen opettaa jotain hänestä - mutta ennen kaikkea sinusta!  Toinen ihminen toimii meille peilinä näyttäen oman avoimuutemme, herkkyytemme ja ymmärryskykymme muita ihmisiä kohtaan. Ja koska asenteemme elämään säilyy samana puhekumppanista riippumatta...

...jos käyttäydyt ylimielisesti "liian" erilaisia ihmisiä kohtaan, käyttäydyt siten myös läheisillesi - perheenjäsenille, tuttaville ja työkavereille. Tiuskinnan äänensävy ei muutu eri tilanteissa.

Olemme kaikki kokeneet vastoinkäymisiä, joten sinun vastoinkäymisesi eivät ole niin suuria, että voisit alkaa arvottamaan muita ihmisiä (yllätyitkö?). Seisomme samalla viivalla, yhtä arvokkaina ja samanlaisia elämänkokemuksia kohdanneina. Erilaisuus näkyy myös siinä, että samoihin kokemuksiin reagoidaan eri tavalla. Mietipäs, jos sinua ärsyttävät ihmiset ovatkin käyneet läpi tismalleen samoja kokemuksia, kuin sinä. Suhtautuen niihin vain heille ominaisella - sinua ärsyttävällä - tavalla.

Rakasta muita ja opettele rakastamaan itseäsi erilaisuuden kautta. Anna jokaisen ohikulkijan puhaltaa kuplasi suuremmaksi pala palalta. Eikö olisikin hienoa saada ymmärrystä erilaisista taustoista, arvomaailmoista ja elämäntarinoista! Kumpi alun kahdesta vaihtoehdosta miellyttää nyt sinua?

Oppimisen iloa erilaisia ihmisiä kohtaan!

Ethän haluaisi, että joku sulkisi sinut pois näkökentästään.

 

 Loppukevennys - kävelykadulta pongailtua

DSC_0057.JPG

 

En ole ikinä nähnyt osuvampaa myyntikylttiä. Oikein pahoitin mieleni kävellessäni kyltin oikealta puolelta! No coffee = ei kahvia. Eipä sitä kahvia kyllä muualla osunutkaan kohdalle. Hmh.