Onko sinulla tällä hetkellä hyvä olo?

isla12.jpg

Teet asiat niin hyvin, kuin arjen sekamelskassasi pystyt, mutta silti virkeytesi jättää toivomisen varaa. Fiilistele ja mieti siis rauhassa tätä kirjoitustani. Hyvä olo lähtee perusasioista, joten siksi ajatuksenjuoksunikin lähtee niistä liikkeelle.

Syö sitä, miltä fiiliksesi tuntuu. Vältä kuitenkin itsesi kiusaamista liiallisella puutteella tai yltäkylläisyydellä. Syö niin, että sinulla on hyvä olo vielä syömisen jälkeenkin. Ei vain ennen katsellessasi lautasellista eiffeltornia. Kuinka arvokas olet? Onko kasa sokerisuolarasvamättöä sinua arvokkaampaa. Kuvittele olevasi liian arvokas sille, että tunkisit suuhusi oloasi huonontavia ruoka-aineita. Herättelen sua lisää. Olet täysin arvoton kenellekään, joten senkus syöt itsesi hengiltä ja turrutat stressiä kehoasi sekoittavalla halvalla mätöllä.

Auts, tuon äskeisen kirjoittaminen sattui. Jatketaanpas. Liiku. Liiku ja liiku. Ihan vain oman virkeytesi tähden. Älä liioittele tai vähättele asennettasi liikuntaan. Tiedetään, että fyysinen aktiivisuus toimii päihdyttävästi hyvän olon boostina. Miksi et siis hyödyntäisi tätä salaista dopingia omassa kiireisessä arjessasi? Sinulla on oikeus olla niin täynnä energiaa, kuin mitä ihminen kykenee vain olemaan. Eikö tämä helpottaisikin arkeasi ja lähimmäistesi kanssa olemista valtavasti. Virkeällä ja energisellä on paljon, mitä antaa muille: kärsivällisyyttä, hyvää työnlaatua ja aitoa iloa muita ihmisiä kohtaan.

Miksi jotkut liihottelevat eteenpäin rasittavan hyväntuulisesti - ja perhana vielä päivästä toiseen. Rakkaus ja usko johonkin tekevät sen. Mihin uskot horjumattomasti nyt ja missä tahansa tilanteessa? Omista elämäsi tälle elämän eliksiirille, tai vaihtoehtoisesti etsi tämä asia, joka turvaa selustasi. Oli se sitten hengellisyys, rakkaus tai mielenkiinnon kohde, suorastaan hukuttaudu sen tuomaan hyvään oloon.

Haastankin itseni ja sinut... hidastamaan arjen vauhdikkuutta etsien niitä pieniä asioita, jotka lisäävät hyvää oloa päivittäin. Oli se sitten aamukävely päihdyttävän raikkaassa aamuilmassa tai virkeydellä hemmotteleva marjasmoothie - toista näitä erikoishetkiäsi niin usein, kuin muistat. Ja mieluusti vielä ihanien ihmisten ympäröimänä.

isla10.jpg

Olet arvokkainta, joten kohtele itseäsi sen mukaisesti. Rakastaen ja hemmotellen.

Jälkimmäinen kuva minun yhdestä arjen huippukohdastani - aamuilman syleilevästä raikkaudesta. Pus!

 

Mukavaa viikonloppua!