Hyväksy itsesi sellaisena, kuin olet. Et ole virheetön, muttei ole kukaan muukaan. Tämän ymmärrettyään tippuu harteilta iso taakka. Muutkin mokaa.

Lakkaa taistelemasta asioiden kanssa. Nykyisyyden, menneisyyden, tulevan. Kohtaamasi asiat ovat ja tulevat aina olemaan yllättäviä, ja joskus jopa säälimättömän epäreiluja. Asiat tulevat ja menevät, ihmiset tulevat ja menevät. Ja koska ainoa pysyvä tila on muutos, tämäkään elämäntilanteesi ei kestä kauaa. Ota siis henkeä sisään, säihky ja nauti! Huomennakin on jo eri päivä, ripauksen muutoksen tuulia mukanaan (vaikket sitä itse huomaisikaan). Elä siis kynsin hampain kiinni tässä päivässä!

Olet itsesi paras ystävä, joten kohtele itseäsi samalla myötätunnolla ja loputtomalla kärsivällisyydellä, kuin kohtelisit parasta ystävääsi. Eikös olekin hauska oppia asioita jatkuvasti kantapään kautta. Mitä me silloin tekisimme, jos olisimme 100% valmiita kaikessa. Kuolisimme varmasti tylsyyteen, joten suuri keskeneräisyys on paljon viihdyttävämpää - vai mitä! Kuten silloin, kun onnistuu kävelemään ovea päin. Tai tiputtamaan juomalasin tiskikoneeseen lasinsiruja valtoimenaan. Keskenkasvuisena oleminen antaa enemmän naurua ja hymyä elämään.

Arvosta itseäsi enemmän ja ole armollisempi itsellesi. Vältä negatiivista sisäistä puhetta, sillä ethän puhuisi parhaalle ystävällekään vanhoista asioista sormella syyttävästi osoittaen. Tai negatiivisia asioita kymmeniä kertoja alleviivaten. Ei. Olet ihana ihminen, jolla on oma rajallisuutensa ja rajalliset kykynsä. Luultavasti jääräpäinenkin välillä, mutta et tarpeeksi jääräpäinen sanoaksesi itsellesi huonona päivänä:

isla1.jpg

Hyväksyn itseni sellaisena, kuin olen. En ole virheetön, muttei ole kukaan muukaan. Voin antaa harteiltani tippua ison taakan. Muutkin mokaa.