Sinä päivänä kun Luoja teki sinut
Hän ei muuta tehnytkään
Heräs aikaisin, otti kynän käteen
Rupes siinä piirtämään

Tietäisitpä, miten kauniina lähimmäisesi näkevät sinut! Hupsuna, unohtelevaisena ja välillä suorastaan rajattoman ärsyttävänä - mutta silti täysin uniikkina ihmisenä, jota yksikään toinen ei voisi mitenkään korvata.


Päivä kului, mut hetkenkään lepoa
Piirtäjä ei kaivannut
Aivan niin kuin olis hurmoksessa ollut
Mestari valmisti sut

Sinut valmistetaan, suorastaan keitellään ja hämmennellään elämän eri liemissä. Siinähän olet varmasti joskus todella ollutkin, liemessä. Kuitenkin olet varmasti yhtämieltä siitä, että värikkäät elämänkokemukset ovat tehneet sinusta juuri Sinun. Vahvan, viisaan ja niin hurmaavan ihmisen, pilke silmäkulmassa olevan elämän risukasoista huolimatta. Risukasat muuten palavat pirun nätisti! Poksahdellen värikkäästi, vähän kuin sinäkin arjen puristuksessa kirosanoissasi, heh! Olet välillä niin hullua seurattavaa sivusta, että heikompaa hirvittäisi. Sitä suuremmalla syyllä oletkin mitä hauskin ja yllättävin pakkaus!

Se kuva oli kaunis
Oi, ihme suorastaan
Muodon jumalaisen sai
Kuvan viereen hän merkkas ettei suhun
Päde kuolevaisten lait

Selviytyjä. Se sinä olet. Mitä eteen tuleekaan, niin ne viskataan joukolla sinne komeaan risukasoista tehtyyn kokkoon! Sinuahan ei mikään pistelevä oksa pidättele. Anna mennä vain!


Niille jotka yhä epäilevät Luojaa
Sanon vastaukseksi vaan
Että jos ne edes kerran näkis sinut
Kaikki rupeis uskomaan

Olet epätäydellinen, niin epätäydellinen. Kuitenkin se on kauneudessaan täydellisyyttäkin parempaa. Herkkyyden ja vahvuuden kulkiessa sinussa käsi kädessä saat suurella sydämelläsi pirun suuria asioita aikaiseksi. Me muut luotamme jo sinuun (vaikka miten arjessa laittaisimme sinulle poikkiteloin). Luotamme sinuun, koska olet uskomaton ja huikea ihminen. Korvaamaton ja... korvaamaton. Niin täynnä iloa, huumoria, persoonaa ja elämäntahtoa. Ihan huikea ihminen tavassaan välittää muista ihmisistä. Tavassaan elää vahvasti tätä elämää. Olet mestariteos.

 

Kirjoitettu yhdeltä istumalta tajunnanvirtana kuunnellessa Egotripin Mestaripiirros-kappaletta pitkän työpäivän päätteeksi.