Kerron sinulle hyvin alkavasta aamustani.

Herätys mahdollisimman aikaisin, jotta saan tehtyä kaiken ajallaan - mutta hieman väsyneenä - ilman stressaavaa kiirettä. Voin kertoa, että kiireinen aamu aiheuttaa vain turhaa stressiä ja tuskastuneisuutta, ainakin minulle. 

Heti silmien avaamisen jälkeen laitan puhelimesta soimaan mieltä kohottavaa musiikkia (ei radiota!), kuunnellen sitä puolisen tuntia. Tämä on suurin salaisuuteni onnistuneeseen aamuun. Aamuaskareita tehdessä kuunneltava musiikki jää päähän soimaan loppupäiväksi, varsinkin jos sen on kuunnellut kunnon kuullokkeilla. Silloin tuntuu, kuin bändi soittaisi vieressäni minun pedatessa sänkyäni.Tällöin musiikki vain alkaa virtaamaan päässäni ja virkeys nousee musiikin rytmien mukana.

Monipuolinen ja huolellisesti tehty aamupala (aikaisin heränneenä ehtii mihin vain!). Tuoremehua, kahvia ja teetä, makeaa puuroa tai muroja hedelmäviipaleiden kera, kreikkalaista jogurttia, marjakeittoa ja ripaus kuorrutettua pähkinöitä. Näillä aineksilla ei voi aamu lähteä liikkeelle kuin hyvällä tuulella - olivat yöunet menneet sitten miten vain. Herkullinen ja silmiä hivelevä aamupala lempimusiikin tahdissa kahvin tai teen tuoksussa. Nam! Herään mieluusti silmät ristissä tuon tähden. Yllättävää kyllä, tiskaaminenkin ja loppusiivoaminenkin tuntuu miellyttävältä mieli ja vatsa kylläisenä, vannon sen!

Siivoilen hieman musiikin soidessa taustallani, sillä on mukava palata pitkän päivän jälkeen menoista kotiin se (tai vähintään keittiö) siistinä. Vielä kun ehdin jaksan heittää aamukävelyn tai -lenkin, niin olen positiivisessa pöllyssä koko päivän. Raikas aikainen aamuilma kun on mitä päihdyttävimmän tuntuinen! Toisinaan katson tai kuuntelen uutisia kupposen kuumaa juodessa, joskus taas voisin heittää koko tv:n ikkunasta pihalle. Luin aamu-uutisten lisäävän stressitasoa, ja en usko tiedon olevan kovinkaan väärässä.

Hyvin alkaneesta aamusta tulee päättäväinen olo; tapahtukoon päivän aikana mitä vain, olen pyrkinyt toteuttamaan kaiken mahdollisimman hyvin onnistuneen päivän eteen. Tällöin minua eivät pienet tai suuretkaan arjen tempaukset heiluta suuntaan tai toiseen, tai ainakaan niin paljon.


Mitä aamurutiineja sinulla on? Onko sinulla, aamuvirkkuna tai -torkkuna, vinkkejä meille muille jaettavaksi? 


...♪...♪♫.      

isla1.jpg

You-have-to-get-up-every-morning-and-telisla1.jpg

                                                                      -coffee!


Mahtavaa päivää! 


...espressopannun kansi ulkopuolelta täynnä sormenjälkiä, ooops!