->    https://islakahdenkesken.blogspot.fi/   TAI Googlen hakusanoilla kahden kesken blogi


Mitä sinä pelkäät? Muutosta, vanhenemista, vastuunottoa, työpaikan menettämistä, itsesi toteuttamista, esiintymistä?

Pelossa on tavanomaista se, ettei ajatella johdonmukaisesti väärän ajattelutavan viedessä meidät nollapisteeseen. Jarrutellaan jarruttelun perään käyttämällä sanoja sitten kun...niin silloin.  Oletko sinä kenties koskaan ajatellut; sitten kun minulla on enemmän itseluottamusta...silloin teen sen. Pelkoja voi kuitenkin onneksi hallita, mutta niitä ei voi kokonaan poistaa (suurin totuus!).

Pelko ei katoa niin kauan kuin kasvuni ihmisenä jatkuu.

Ainoa keino päästä jonkin tekemisen pelosta on tehdä se!

Luulisi, että tämä on ristiriidassa ensimmäisen kohdan kanssa, mutta se ei ole. Tiettyjen tilanteiden pelko katoaa, kun niihin käy käsiksi. Sen tekemisen on tapahduttava ennen kuin yksikään pelko katoaa.

Yleisesti ajatellaan, että kohonneen itsetunnon myötä myös pelot katoavat. Tällöin emme toimi pelkojemme tähden, vaan jätämme kaiken odottamaan kenties loputtomasti nurkkaan paremman itsetunnon toivossa. Kuitenkin, miten saamme lopulta paremman itsetunnon? Tekemällä niitä asioita, joita haluamme ja jotka niin pelottavat meitä. Palkkiona saamme runsaan määrän mielihyvää, jonka onnistunut ja jännittävä suoritus on antanut.

Tunnen itsetuntoni kasvavan vain pannessani toimeksi...ja tehdessäni sen!

En ole ainoa joka pelkää kohdatessaan jotakin uutta - samoin pelkäävät kaikki muutkin.

"Ettäkö kaikki nuo ihmiset, joita minä olen kadehtinut, koska heitä ei pelota edetä eteenpäin elämässään, ovat pelänneet? Miksi kukaan ei sanonut sitä minulle?" Et sattunut kai kysymään. Onkin valtava helpotus huomata, ettei ole koskaan yksin pulmineen. Muut ovat aina seuranamme.

Tunkeutuminen ulos pelosta ei ole läheskään niin kauheata kuin eläminen sen salaisen pelon vallassa, jonka avuttomuus aiheuttaa.

Lue tämä uudestaan. Tiedän, että tätä on vaikea tajuta heti. Sen mukaan saatamme tuntea olevamme "turvassa" rakentamassamme pienessä kolossa, mutta alitajuntaisesti elämme peläten maksun päivän koittavan. Eikö vapaus olisikin ihana tunne?

Tiivistän teille USKALLA ELÄÄ - Pelossa on voimaa  -kirjaa, joka on kansainvälinen menestysteos. Kirja lupaa lukijan kestävän kaikki eteen tulevat asiat luettuaan kyseisen kirjan. Katsellaan siis tulevina viikkoina, mitä kirjalla onkaan meille tarjottavaksi! Odotan mielenkiinnolla...