Väsyttääkö? Uuvuttaako? Murehdittaako? Stressaako?

Itse huomaan lykkääväni asioita väsymyksen ja näennäisen kiireen takia, kuten juoksulenkkejä ja kuntosalilla käyntejä. Siivouksia ja asioilla käymistä. Pieniä velvollisuuksia ja tärkeitä sähköpostiviestejä. On niin helppo lykätä asioita...

..."kun on niin hyvä syy". Ja pah!

 

Otin itseäni niskasta kiinni, ja päätin ottaa negatiiviset tunteet hyötykäyttöön näiden omien oivallusteni avulla:

- Jos joku stressaa tehtävälistalla, siihen on tartuttava heti! Siis aivan heti! Jos homma ei muuten luonnistu, niin kysy joltakulta apua haasteeseen!

- Väsymyksen tunnetta on hyvä hyödyntää venyteltäessä ja kevyesti liikkuessa - uni tulee niin helposti illalla näiden jälkeen. Ja venyttelykin sujuu leppoisammin haukotusten tahdissa, heh! Kauniiden maisemien ihastelusta puhumattakaan!

- Uupumisen tunteeseen auttaa kummasti kahvikupillinen ennen päiväunia, jolloin kevyt uni ja kofeiini vaikuttavat samanaikaisesti. Toimii!

- Murehtimiseen auttavat kummasti kuuma teekupillinen, jos toinenkin, miellyttävän musiikin soidessa taustalla. Ja ennen kaikkea asioista puhuminen, jolloin huomaa omat murheensa täysin mitättömiksi (vaikka ne tuntuisivatkin aluksi Mount Everestin kokoisilta).

- Kateuden tunteesta olen onneksi päässyt hyvin eroon. Siihen mitä tehokkaimpana lääkkeenä on omiin unelmiin keskittyminen, sekä oman elämän ja arjen kohentaminen. Katse siis naapurista omaan peiliin! Ties mitä saat silloin aikaiseksi!

- Vihan ja epäoikeudenmukaisuuden tunteet ovat äärettömän tehokkaita. Näissä tunteissa kun kuntosalilla ja lenkillä on meno hurja, ja siivouskin käy kovalla tahdilla! Pieni kiukku vauhdittaisi mukavasti suursiivouksiakin, onkohan se KonMarin (siivousgurun) salaisuus?

 

Nautitaan itsestämme juuri sellaisina, kuin olemme. Myös ollessamme huonolla tuulella ja puhki arjen haasteista. Luulen negatiivisilla tunteilla olevan puhdistavakin vaikutus, joten miksi turhaan piilottelisimme negatiivisia tunteitamme muilta. Varmasti jokainen ymmärtää tunteesi itsekullakin hetkellä, kun vain nimeät sen ääneen.

... "Tänään olen puhki". "Tänään tahdon murehtia". "Tänään haluan olla pahalla tuulella"...

 

Otetaan jokainen päivä vastaan sellaisena, kuin se on!

 

- Ja nyt olisi mahtava kuulla, mitä ajatuksia sinulla heräsi tästä tekstistä!

 

Mukavaa alkavaa viikonloppua!