Kohdatessasi toisen ihmisen, nosta katseesi pois maasta vastaantulijaa silmiin katsoen. Lempeästi kohdaten, rohkaisevasti hymyillen.

Nähdessäsi jonkun kantavan painavia ostoskasseja, avaa ovi edeltä, kysy tarvitseeko hän apua. Luultavasti hän kieltäytyy avustasi - suomalaisen jääräpäisesti - mutta muistaa yllättävän avuntarjouksesi vielä pitkään.

Kohdatessasi yksinäisen ihmisen, pysähdy. Ole rohkea ja pysähdy. Heitä pieni kevyt kommentti säästä tai muusta helposti tartuttavasta aiheesta, vaikkapa jonon pituudesta. Saatat saada jonkun puhumaan ensimmäistä kertaa koko päivänsä aikana.

...Juttele, kysele ja kuuntele. Kokeile myös soveltaa tätä joskus allapäin olevaan ihmiseen. Muita ihmisiä on miltei mahdotonta olla huomioimatta liikaa. He kyllä juoksevat tarpeen tullen sinua pakoon! (Ja kasvojen ilme kyllä kertoo, voiko ihmistä lähestyä vai ei.)

Levitä ympärillesi ilonmurusia niin paljon, kuin koet sinulle luonnolliseksi - ehkäpä jopa ripauksen enemmänkin. Muista myös läheisesi, ja ne tuttusi, joihin et ole pitänyt yhteyttä pitkään aikaan. Lähelläsi voi olla jopa yllättävänkin paljon työtä ja rakkauden tarvetta kerrakseen!

Arjen rakkaus ja huolenpito lisääntyvät sitä pois antamalla. Samoin onnenhetket viikossasi; hyvät tekosi kun lähtevät varmasti kiertoon!

Huolehdi, välitä ja rakasta.

Rakasta.

-Mikä sinua estää?